Friday, December 9, 2011

Kakvu kosu nudimo?


Kosa koju nudimo je potpuno prirodna humana odnosno devičanska kosa. Za devičansku humanu kosu se smatra da je najbolja vrsta kose koja se može koristiti za nadogradnju. Od svih kategorija humane kose, jedino devičanska humana kosa ima prirodan izgled. Zbog svog kvaliteta se koristi za izradu perika i umetaka.



Činjenice

Devičanska humana kosa je kosa uzeta sa davaoca. Kutikule dlake se ne odstranjuju i ostaju poravnate u jednom smeru. Većina humane kose koja se prodaje za nadogradnju prolazi kroz proces industrijskog uklanjanja kutikula, nakon kojeg se preko kutikula nanosi sloj silikona, kako bi kosi dao prividni sjaj i glatkost. Ovaj silikon se ispira pri pranju te stoga dolazi do habanja kutikula, što dovodi do pogoršanja stanja kose, koja počinje da dobija mat teksturu i lako se mrsi. Devičanska humana kosa nema mat teksturu i ne mrsi se jer su sve kutikule netaknute i u u istoj ravni, jer nisu tretirane silikonom.

Poreklo

Devičanska humana kosa dolazi sa svih strana sveta. Najpoznatija je indijska devičanska kosa. Njena tekstura se lako može izjednačiti sa teksturom većine naroda sveta. Devičanska kosa takođe dolazi iz Južne Amerike, Azije i Evrope. Poreklo same kose nije toliko bitno, koliko je bitna nega koja se posvećuje kosi kad se ona uzme sa davaoca.

Karakteristike

Devičanska humana kosa je glatkija i izgleda zdravije od obične humane kose. Pri pranju, tektura ne matira i ne mrsi se. Devičanska kosa se ne tretira hemikalijama, ona je prirodna u svakom smislu. Ostale vrste kose su uvek tretirane hemikalijama kako bi dobile određenu boju.

Vrste devičanske humane kose

Svaka vlas kosa raste u ciklusima. Dok neke vlasi rastu, druge miruju. Iz ovog razloga se, kada vežete rep u njemu  nalazi toliko vlasi nejednake dužine.
Jednoredno utkana kosa je kosa koja se uzima direktno od davaoca i u kojoj su samo najkraće vlasi  najčešče samo prvih pet do osam centimetara i kutikule se netaktnute.
Dvoredno utkana kosa je kosa koja se uzima od davaoca i sortira se kako bi sve kutikule bile iste dužine. Ona je ujedno i najskuplja devičanska kosa jer zahteva puno vremena i rada za sortiranje kutikula.

Prednosti

Svakome ko koristi devičansku humanu kosu za nadogradnju, kosa neće matirati i mrsiti se. Devičanska kosa tako izgleda daleko prirodnije nego obično korišćena kosa za nadogradnju. Ona je ujedno i najskuplja kosa koja se koristi za nadogradnju zbog ogromnog uloženog truda.



Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem email-a ili posetite našu Facebook stranu

http://www.facebook.com/PrirodnaHumanaKosaZaNadogradnju?sk=info

No comments:

Post a Comment