Monday, December 12, 2011

10 stvari koje morate znati o šamponima

Ni najbolji šampon neće imati efekt ako ga ne upotrebljavamo pravilno. Kako bi izvukli maksimum iz svog šampona, trebali bi o njima znati neke činjenice koje inače uzimamo zdravo za gotovo.

Šamponiranje nije najvažniji deo pranja

Masiranje temena tokom pranja i detaljno ispiranje kose važniji su od vrste i količine šampona koju nanosimo. Vrhovima prstiju umasirajte šampon u koren kose kako bi potpuno uklonili višak sebuma da bi koren kose mogao lakše ‘disati’. Detaljno ispiranje takođe je važno kako bi potpuno uklonili ostatke šampona s kose i sprečili da se kosa brzo masti.
Prirodni sastojci nisu uvek najbolji

Ako šampon sadrži neke od prirodnih sastojaka, to ne znači da je sigurno koristan za vašu kosu, naprotiv, sastojci poput limuna mogu nadražiti kožu glave, a mentol može izazvati alergijske reakcije.
Ne očekujte volumen kao na reklami

Iako neki šamponi pridonose većem volumenu kose, lokne i bujna kosa koju vidimo na televizijskim reklamama ipak su rezultat truda i strpljenja stručnjaka koji brinu za kosu modela. Koliko god izgledalo jednostavno, ipak bez četke i fena nema lepe i bujne kose.
Manje je više

Prevelika količina šampona može imati suprotan učinak – previše pene otežava potpuno prodiranje šampona do temena i uklanjanje sebuma s kose. Bolji efekt ima dvostruko nanošenje male količine šampona nego jedno pranje s puno šampona.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem email-a ili posetite našu Facebook stranu

http://www.facebook.com/PrirodnaHumanaKosaZaNadogradnju?sk=info 

No comments:

Post a Comment