Tuesday, December 20, 2011

Zašto žene raskidaju makazama




Na iznenađenje svojih prijatelja, dvadesettrogodišnja Prači Nigam, je nakon četiri godine, ošišala svoju kosu na dužinu do ramena, što je buntovan način da svom bivšem dečku saopšti: “Više nisi u mom životu i ono što si na meni najviše voleo ja sam odbacila.“



Ovo nije samo priča o Nigam. Mnoge devojke ovih dana ošišaju svoju kosu nakon raskida kako bi objavile svoj novi, slobodni imidž. Ipak, drastična promena imidža može ili privući veliku pažnju ili imati skroz suprotan efekat.
Neke od holivudskih zvezda su promenile svoje frizure, nabolje ili nagore nakon raskida.
Kada je pevačica i glumica, Majli Sajrus, nekoliko meseci nakon raakida sa Nikom Džonasom 2007. godine promenila frizuru i ofarbala kosu, novi izgled je delovao osvežavajuće. U isto vreme Britni Spirs je odlučila da postane ćelava nakon raskida sa Kevinom Federlajnom 2007. godine, ali to ni najmanje nije poboljšalo njen izgled.
Iako ne postoji pravilo da objasni potez psihe koja leži iza ovoga,stručnjaci kažu da muškarci više vole žene sa dugom kosom te je stoga najbolji način da povrede bivšeg nakon raskida da odseku duge pramenove.
Kako navodi Kamal Kurana, stručnjak za veze, muškarci više vole žene sa dugom kosom, što je i ovde slučaj, pa je stoga promena u kosi način na koji žena kaže:“Više neću da svoju kosu smatram toliko bitnom kao što si ti hteo da bude. Zato sada kada više nisi u mom životu, nije ni moja kosa.“
Ali postoji i druga strana priče.
Postoji mogućnost da žena želi da promeni izgled i deluje samouverenije, seksi i želi da preboli raskid, te stoga ošiša kosu.
Nekada je razlog jer se traži promena. Promena na kosi, koja menja izgled je osvežavajuća, navode psihijatri. Često kada ljudi prolaze kroz raskid, njihovo samopouzdanje je uzdrmano i počinju da preispituju sebe, svoj izgled, pojavu, inteligenciju.
Dugo preživljavanje raskida može dovesti do toga da osoba počne da odbacuje ili da negoduje zbog nečega na sebi i požele da to odbaci tako što če promeniti svoj stil, oblačenje, nastup.
Ovo takođe može privremeno podići samopouzdanje kao i probuditi nade da se može naći neko u okolini kome će se novi izgled dopasti.
Postoji još jedna strana medalje u ovoj „odsečenoj“ priči, mada ne tako pozitivna.
Dvadesetsedmogodišnja Hritu Kaneđa je nakon raskida svoju kosu ošišala na paž. Ipak to nije išlo uz njeno lice i delovala je starije. Kako navode psiholzi ona je postala depresivna i više joj nije bilo bitno da izgleda dobro.
Kako navodi Kurana, to zavisi od osobe do osobe. U ovom slučaju, osoba je toliko depresivna da ne želi da izađe iz neuspele veze. Što znači da se „osećaj se dobro“ faktor izgubio i njeno nezadovoljstvo sobom počinje da raste. Ovo je depresivna faza i teško je iz nje izaći, iako sama promena frizure nije jedino šta osoba traži dodaje on.
Nakon pridržavanja svih pravila koja su uspostavljena dok je veza trajala, poput zabrane čestih odlazaka na žurke, kratkih suknji i drugih, osoba se pobuni i počinje da radi sve suprotno od onog što joj je bilo rečeno.
Ovo se dešava zato što osoba sebi pokušava da objasni da ta osoba više nije deo njenog života i da može da radi šta želi. Tada počinju da uživaju u aktivnostima koje se nekada nisu dopadali njihovom ljubavniku.
To je samo pametan način da povrede svog bivšeg i to uspeva jer dok je raskid svež i kako je život tesno povezan sa društvenim mrežama, slike se postavljaju za samo nekoliko minuta i cilj se lako postiže.

Za sve dodatne informacije o nama i našim proizvodima kontaktirajte nas putem email-a ili posetite našu Facebook stranu

http://www.facebook.com/PrirodnaHumanaKosaZaNadogradnju?sk=info  

Učitava se...

No comments:

Post a Comment