Friday, December 16, 2011

Neverovatni šeširi od kose

Nagi Noda je ekscentrična rediteljka, za koju mnogi smatraju da je bila jedna od najuticajnijih žena u Japanu. Noda rođena u Tokiju 1973. godine i pre nego što je pokrenula sopstveni studio 2003. godine, pohađala je najbolje umetničke akademije. Bila je jedna od neverovatno talentovanih reditelja i umetnika, ali njena neverovatna vizija i talenat su je izdvojili od ostalih i  svaki njen projekat pretvarali u remek delo vredno pažnje. Efekti koje je ona koristila pri snimanju u svojim projektima bi uvek stvarali dodatan efekat kod posmatrača, a taj efekat je „kako je to uspela da uradi“? Upravo zbog toga se u njenim projektima uživa i javlja se potreba da se gledaju iznova i iznova.
Prelepe stvari koje je stvarala su jednostavno same sebi bile svrha. Noda je osamdesetih provela nekoliko godina živeći u Njujorku, radeći na video spotovima i televizijskim reklamama. Među ostalima, radila je spotove za Scissor sisters i Tigu, reklame za Coca Colu i Nike, kao i mnogobrojne eskcentrične kratke filmove. Njena smrt 2008. godine usled komplikacija nastalih posle operacije zbog saobraćajne nesreće je neverovatan gubitak neobičnog i kreativnog uma. Njen kreativni genije kao da je sve to slutio, pa se odlazeći u bolnicu tako i obukla: haljina Majkla Rajdena, Chanel čizme i Viktor&Rolf čipkane trepavice.
Danas vam predstavljamo 15 zaista jedinstvenih i inovativnih šešira u obliku životinja po kojima je Nagi Noda bila poznata.



















Učitava se...

No comments:

Post a Comment